Hotel Bianca Fantanele

Hotel Bianca Fântânele


8

Staţiunea Fântânele

Staţiunea Fântânele e situată la o altitudine de 1050 m, în comuna Râşca din judeţul Cluj, între Munţii Gilău şi Vlădeasa, pe malul Lacului Fantanele. Nu are statut oficial de localitate, ci numai de staţiune climaterică de interes local. Este greşit numită uneori Beliş-Fântânele, sau Fântânele-Beliş, datorită apropierii de satul Beliş.

Atracții turistice din zona Beliș  - Fântânele:

  • Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei,  este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele, la o distanţă de aproximativ 40 km de Beliş. Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Se află la o altitudine de 1000 m şi are o înălţime de 30 m şi 2 trepte. La baza treptei de sus există o marmită adâncă cu diametrul de 10 m, care asigură o dispersie a apei, care seamănă cu un voal. De aici provine numele de Vălul Miresei.
  • Mănăstirea „Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Mărișel, aflată la o distanţă de aproximativ 6 km de staţiunea Beliş Fântânele, a fost înființată în 2015.  Este situată pe platoul de pe Vârful Dobruș, la altitudinea de 1340 de metri, în apropiere de „Crucea Iancului”.
  • Pescăria "La Găvrila" din Beliş este o oază de linişte în natura înconjurată de vegetaţie montană, unde va puteţi petrece vacanţele sau unde să evadaţi din agitaţia urbană.  Zona este amenajată pentru practicarea pescuitului .
  • Lacul artificial şi Barajul Fântânele   -   Lacul a fost amenajat între anii 1970 si 1974 la o altitudine de 990 de metri pe cursul râului Someșul Cald și are o lungime de 13 km.  A fost creat pe locul fostei comune Beliş, iar atunci când nivelul apei scade- ruinele bisericii din Giurcuta de Jos sunt încă vizibile.
  • Poiana Horii  - Încărcat de istorie, mituri și legende, satul își ia numele de la un simbol al luptei pentru libertate a moților: Horea. Tipic satelor din Munţii Apuseni, Poiana Horii se întinde pe culmi, de-a lungul văilor Belișului și Apa Caldă, pe o distanță de vreo 7 km. Printre spectaculoasele peisaje şi în liniştea specifică satelor de munte, te îndemna să cauţi şi bradul lui Horea – Pădurea Scoruşet, care stă dovadă a istoriei şi a existenţei umane în zonă. Distanţa din Beliş este de 45 km, iar traseul poate fi parcurs cu maşina pe drumuri naţionale
  • Mănăstirea Râșca Transilvană este una dintre cele mai deosebite mănăstiri din Transilvania şi chiar din toată țara. Lăcașul de cult surprinde prin natura locului unde este amplasat dar și prin frumusețea și mesajul pe care îl transmite. Mănăstirea Râșca Transilvană este situata în vecinătatea barajului de la Beliș – Fântânele, acesta fiind la ieșirea din stațiune. Aceasta se află la întâlnirea drumurilor care unesc 3 județe: Cluj, Alba și Bihor. Lucrările la acest lăcaș de cult au început în anul 2002, deci este o mănăstire relativ nouă. În aceste condiții, putem spune că Mănăstirea Râșca Transilvană este o mănăstire simbol situată chiar în inima Transilvaniei. Hramul mănăstirii este în fiecare an pe data de 14 octombrie. Mănăstirea Râșca Transilvană mai este cunoscută şi sub denumirea de Mănăstirea Sfânta Cuvioasă Parascheva. Pelerinajul la Mănăstirea Râșca Transilvană este recomandat tuturor celor care vor să se regăsească sau cei care vor să caute anumite răspunsuri în ceea ce privește credința în Dumnezeu.
 

Contact

adresa: Fantanele, Jud. Cluj
tel: (+)40 264 334163
(+)40 372 711982
(+)40 372 711983
mob: (+)40 724 211 996
fax: (+)40 264 334163
e-mail: bianca.fantanele@unita-turism.ro
- Certificat de clasificare Hotel "Bianca" nr. 1303/407/30.05.2012
- Brevet manager in activitatea de turism nr. 6864 din 04.09.2002